Read all about it
read all about it
SpeakUp for Europe este o inițiativă civică, apolitică, ce își propune să mobilizeze tinerii pentru a vota informați la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, oferindu-le o platformă de dialog direct cu candidații.
context

În continuare tinerii reprezintă unul dintre cele mai vulnerabile grupuri și electoratul care votează cel mai puțin, deși sunt cei afectați pe termen lung de rezultatul alegerilor.

Ultimele date statistice, conform celui mai nou Eurobarometru, arată că în general participarea politica a tinerilor a crescut în ultimii ani. Cu toate acestea, când este vorba de alegeri, cu cât nivelul decizional este mai mare (de la nivel local la nivel european/internațional), cu atât tinerii votează sau se implică mai puțin. Astfel, la ultimele alegeri europarlamentare din 2014, s-a remarcat o prezență la vot de doar 28% a tinerilor europeni cu vârsta curpinsă între 18 și 24 ani.

obiective:
  1. Creșterea nivelului de conștientizare și informare cu privire la instituțiile europene în general și a rolului Parlamentului European în particular, atât pentru publicul larg dar și pentru tineri:
  2. Promovarea participării la vot pentru alegerile europarlamentare în rândul tinerilor și importanța acestor alegeri pentru viitorul Uniunii Europene, respectiv cum votul lor influențează și alte instituții europene.
  3. Organizarea a 3 dezbateri între tineri și candidați pentru Parlamentul European pe teme de interes pentru tineri. Un număr de 200 tineri sunt așteptați să participe direct la dezbateri și să avanseze o agendă care reflectă interesele generației lor.
activități:
Inițiativa SpeakUp for Europe este implementată de Social DOers în parteneriat cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România - BIPERO și co-finanțată de Parlamentul European.